Fasten 2020 – Lær os at bede

Vi har brug for at lære at bede. Vi har brug for tid og sted for et bønsliv som ikke først og fremmest er fyldt med de rigtige ord, men fyldt af nærvær. At vi kommer til stede og bliver nærværende midt i vores travle hverdag og at vi der opdager at Gud allerede er hos os. Vi giver dette fokus på flere forskellige måder:

Morgenbøn på nettet.

I fastetiden er der online morgenbøn mandag til fredag kl. 6.00-6.30. Der vil være en vært der deler et ord og forbøn for forskellige emner. Læs meget mere om dette her

Gudstjenesten i fastetiden

Lær os at bede”. I fastens 5 gudstjenester vil vi fokusere på forskellige sider af bønnen: Tilbedelse, tillidsfuld forbøn, råb om hjælp, ærlig bekendelse og lyttende bøn. Ved hver gudstjeneste vil vi øve os i forskellige måder at bede på og prædikanterne vil give dig spørgsmål med hjem til videre refleksion.

Fællesskaberne i fastetiden

Vi opfordrer fællesskaberne i kirken til at arbejde med undervisningsmaterialet fra 24/7-bøn. Her er både videoundervisninger, vejledning og forslag til forskellige former for bøn. Det er lige til at gå til! Tjek det ud her

Børn i fastetiden

I børnekirken ønsker vi også at være sammen med børnene om fastetiden. Konkret vil vi i Roderiet lade fasten komme til udtryk ved at vi, ligesom sidste år, faster fra “forfriskning” og kun drikker vand i løbet af Roderi-tiden om søndagen. Vi glæder os til at gå ind i fastetiden sammen med børnene igen i år, og opfordre jer i familierne til at benytte muligheden for at bede sammen på “sjove” og anderledes måder end I plejer.

Ugens spørgsmål til refleksion

I fastetiden vil prædikanterne til hver prædiken udarbejde nogle spørgsmål, som du kan bruge til personlig refleksion eller sammen med din smågruppe/Cellegruppe. Vi henviser også til kursusmaterialet, som er oplagt at se i din smågruppe. Undervisningen er desværre kun tilgængelig på engelsk.

Spørgsmål til prædikenserien “Lær os at bede” #1

1. Hvorfor tror du at vores bøn formes mere af vores ønsker, end af vores nærvær og tilbedelse?
  2. Hvordan tror du resten af din bøn ville forme sig, hvis du altid startede med stilhed og dernæst tilbedelse?
  3. Hvordan kan du minde dig selv om Guds nærvær i løbet af din dag?

Spørgsmål til prædikenserien “Lær os at bede” #2:

• Fylder de tre D’er lige så meget i dit bønsliv, som de gør i Fadervor? (Tre D’er: “Dit navn”, “Dit rige”, “Din vilje”)
  • Er du optaget af at bede for Guds riges fremgang? Hvorfor / hvorfor ikke?
  • Har du et sted/land, en sag eller et tiltag, du har særligt hjerte for? Hvordan kan du give det plads i dit bønsliv?

Spørgsmål til prædikenserien “Lær os at bede” #3: Giv os i dag vort daglige brød

• Jesus kalder sine disciple til ikke at bekymre sig, men i stedet at have tillid til Gud vores far, som sørger for os. Fylder bekymringer i dit liv? Hvad gør du med dem?
  • Er du opmærksom på at bede ”i Jesu Navn” – hvad betyder det for dig?
  • Jesus siger: ”Enhver som beder får” – er det udfordrende at høre Jesu ord om at faderen (selvfølgelig) giver gode gaver til dem, som beder?

Spørgsmål til prædikenserien “Lær os at bede” #4: “Forlad os vor skyld”.

1. I Salme 103 står der, at Gud er “barmhjertig og nådig, sen til vrede, og rig på troskab”? Er det sådan, du opfatter Gud? Er du tryg ved at komme til Gud, når du har begået fejl?
  2. Har du prøvet at stå i en situation, hvor det var svært at tilgive nogen?
  3. Ser du i vores verden et behov for mere tilgivelse?

Hjælp til prædikenserien “Lær os at bede” #5:

Lectio Divina (Hent printvenlig vedledning her)

• Start med at bede.
  • Læs et udvalgt stykke i Bibelen.
    • Understreg et enkelt ord i teksten, som du lægger særligt mærke til.
    • Del dette enkelte ord uden at tilføje yderligere forklaring.
  • Læs teksten igen.
    • Understreg en sætning eller et vers, som du lægger særligt mærke til (det behøver ikke at have forbindelse med det du tidligere har delt).
    • Del sætning eller vers uden yderligere forklaring.
  • Læs teksten en tredje gang.
    • Del hvad du særligt har fået øje på i denne tekst og hvad du tænker Gud vil sige til dig med det.
    • Slut af med at bede sammen. Særligt for det Gud har lagt dig på hjerte i forbindelse med læsningen.

Brug fx Salme 16 til læsning.

Lovsangspræst i kirken Arvid Asmussen skriver således

“Jeg er ikke en bønnekriger. Jeg bliver distraheret af selv de mindste ting. Jeg har også tit ret travlt og bøn kan være en af de sidste ting, jeg tænker på med tre børn, en lang to do-liste og superligaens sæsonopstart… Jeg har brug for hjælp for at bede. Måske har du det på samme måde? Jeg glæder mig til at lære at bede sammen med dig! “

Events i fasten

24-7 bøn i Silkeborg Oasekirke og hele nationen

Vi beder for vores land. Sammen med Dansk Oase har vi etableret et online bedehus, hvor mennesker fra hele landet kan mødes og bede – alene eller sammen.

Læs mere om det her på www.247bøn.dk