Fredag d. 1 marts startede legestuen: TUMLASTIK op i Oasekirkens lokaler i Vestfløjen. Legestuen bliver ledt af Helle Kokfelt, der selv har været hjemmegående i 4 år, og kommer i kirken sammen med sin mand og tre børn.

Læs interview med Helle her

Hvorfor starter du legestue i kirken?

• Jeg har længe tænkt over, at det kunne være fedt, at få en legestue i Silkeborg Oasekirke. Jeg er vild med leg og bevægelse og jeg elsker at være sammen med børn. For 2 år siden startede jeg selv en lille legestue op hjemme i vores egen gildesal, og i slutningen af 2018 var vi så mange, at vi ikke længere kunne være der. Jeg havde et møde med bl.a. Merete Heldt, der er leder af børneområdet i Silkeborg Oasekirke – hun var tændt på ideen, og nu, en måned efter vores første møde, er vi klar med Tumlastik-legestue i kirken.

Hvorfor synes du det er vigtigt at kunne tilbyde en legestue?

• At kunne byde børn og forældre indenfor i vores kirke, og være sammen gennem leg og musik er en unik mulighed. De giver også mulighed for at børnene i kirken får mulighed for at mødes i andre sammenhænge end til gudstjenesten.

Hvad drømmer du om vil ske gennem legestuen?

• Jeg drømmer om at der skabes nye relationer for både børn og voksne, og at legestuen må blive et nyt samlingssted, hvor vi knytter bånd og hygger os sammen. Det kunne da være så fedt, hvis det på sigt blev udvidet til flere aldersgrupper eller flere dage – jeg kan se mange muligheder, og jeg er spændt på at se, hvilken vej Gud vil føre dette projekt.

Hvorfor hedder den Tumlastik?

• Jeg synes tumlastik rammer en bred målgruppe – det giver plads til leg og tumlen, dans og fællesskab og børnene synes det er sjovt, at det er noget andet, end at gå til gymnastik eller “bare” i legestue…

Jeg hedder Helle, er 30 år og bor sammen med min skønne brandmand og iværksætter, Simon, i et hus langt ude på landet – mellem Silkeborg og Kjellerup.

Jeg er hjemmegående med vores tre tøser på 5, 4 og 2 år. Vi flyttede fra Aarhus for 3 år siden og startede i Oasekirken kort efter.

Jeg nyder roen i hjemmelivet, selvom det måske ikke lyder roligt med tre små børn omkring sig 24/7… Men det giver ro i hverdagen, at vi sjældent skal ud af døren til et bestemt tidspunkt. Jeg elsker fodbold og har spillet i over 20 år, men lagde bolden på hylden i takt med, der kom flere børn til.

Jeg er livsnyder og elsker ferie – især på ski, men mest af alt er jeg et familiemenneske, som elsker tid med mine børn og min kære mand.