Hvad er Maddeling?

Maddeling handler om at dele mad fra sponsormiddagene i JYSK Park ud til trængte borgere i Silkeborg. Det er et samarbejde mellem kommunen, sportsklubberne og Kirkerne (Kirkernes Sociale Arbejde i Silkeborg)

HVORDAN FOREGÅR DET?
Som frivillig i maddelingsordningen møder man op i JYSK Park før kampstart. Her pakker man den overskydende mad fra sponsormiddagen – og kører det ud til de trængte familier i byen.

De, der modtager maden, er borgere, som står på en liste fra kommunen. Det er sårbare, syge og ressourcesvage mennesker, som har brug for hjælp – og brug for mad!

HVORDAN BLIVER MAN EN MADDELER?

I Silkeborg Oasekirke har vi også et maddelingsteam. Hvert team har en teamleder, som booker sig ind på konkrete datoer, hvor sportsklubberne afholder sponsormiddage. Skulle det ikke kunne lade sig gøre at samle nok frivillige til opgaven, melder teamlederen fra til opgaven igen.

HVORNÅR ER DER MADDELING?
Der er maddeling, når fodbold- og håndboldklubberne afholder sponsormiddage i JYSK Park. Det er på forskellige ugedage og tidspunkter. Hvis man er maddeler bliver man koblet på en teamleder, som informerer om aktuelle datoer. Den enkelte maddeler melder selv til eller fra på tidspunkterne alt efter, hvordan det er muligt at få det til at passe ind i egen kalender.

Målet er at så lidt mad går til spilde og så mange munde som muligt bliver mættet.

Kunne du tænke dig at komme på et team? Kontakt katja@oasekirken.dk

Det gør en forskel

En ung mand med div. udfordringer havde gennem lang tid modtaget mad, hvor døren knap blev åbne. Da han skulle flytte sagde han: ”I har reddet mit liv, for jeg vidste at der kom nogle med mad hvor jeg havde det allerværst”…..og ”hvordan kan ham der skal overtage min bolig få den samme hjælp?”

Et måltid mad leveret til døren og et smil og evt. en lille snak betyder alverden for en enlig kræftsyg kvinde som ikke har det store overskud eller netværk. Hun er meget taknemlig hver gang vi leverer mad til hende.

Ressourcerne er små og overskuddet lille hos den enlige mor med 2 diagnosebørn – her betyder det meget at få et måltid mad leveret, så der er lidt ”luft” til andet.

Den enlig mand som modtager mad vil gerne snakke: ”åh fortæl mig lige hvad det er jeg skal spise?” – en lille snak og smil betyder meget når man ikke ser andre mennesker.

”Er alt den mad til mig? – så kan jeg dele ud til andre i min opgang”. Sådan lød det fra en enlig mor med et barn med diagnoser.