Søger du en medvandrer?

Er du presset af skilsmisse, arbejdsløshed, misbrug, sygdom eller andet, kan du måske have glæde af en medvandrer.

I kan følges med hinanden et stykke vej og sammen med et andet menneske kan du måske bedre overskue situationen. I kan tale sammen om dine bekymringer og udfordringer, og I kan glæde jer sammen over dine sejre.

Nogle mødes en fast dag om ugen et par timer, andre en gang hver anden uge og atter andre efter behov.

Sammen med dig finder vi det rigtige match

Konkrete muligheder for medvandring lige nu

Ønsker en medvandrer at samtaler og som måske kan hjælpe ham med at finde ind i meningsfulde fællesskaber. Han har tidligere haft et overforbrug af alkohol (vin). Ikke så meget mere. Oplever ensomhed og mangel på selskab. Han har altid lavet meget håndværksarbejde og praktiske ting selv. Holder af natur og frisk luft. Han bor i Bryrup.

HF-studerende søger hjælp til lektielæsning og opgaveskrivning i engelsk.

Der er tale om en ung alenemor.

Kvinden har følgende ønsker til en medvandrer: jævnaldrende kvinde, som kan komme hjem til hende, loyal, stabil, godt humør/livsglæde. Hun tænker, at de kunne lave disse aktiviteter sammen: drikke kaffe og samtale hos hende, gå en lille tur, måske handle lidt på vejen. Hendes netværk er yderst begrænset, og hun kommer stort set kun ud, når hun skal handle. Hun har kroniske smerter (efter ulykke). Kvinden bor alene i Kjellerup.

Familiehjælpen

mor-med-barnevogn_300_200

Familiehjælperen tilbyder at støtte en sårbar gravid eller nybagt mor. Hun kan f.eks. tilbyde at…

• lytte og samtale
  • hjælpe med at forberede barnets ankomst – hvad er godt at ordne inden fødslen?
  • skabe struktur og overblik i hverdagen
  • gå en tur med barnet og evt. søskende
  • hjælpe med husligt arbejde, fx lave mad, lægge tøj sammen, rydde lidt op
  • kontakt til offentlige instanser og hjælpe med at forstå breve
  • evt. følge med til lægen eller til møder
  • hygge med dig og gøre ting sammen med dig, som I har lyst til
  • introducere til nye netværk, hvis der er et behov.

En familiehjælper er en kvinde med erfaring med graviditet, børn og familie-hverdagsliv, som kan tilbyde at komme et par timer om ugen i et år.

Initiativet er et samarbejde mellem sundhedsplejen i Silkeborg Kommune, Frivilligcentret Silkeborg og Kirkernes Sociale Arbejde.

Er du interesseret i medvandring?

Skriv til: Gitte Eriksen på
gitte@oasekirken.dk

Vil du høre mere om familiehjælpen?

Skriv til: Gitte Eriksen på
gitte@oasekirken.dk