D. 10. november får vi lov at opleve en helt særlig gudstjeneste. Vi får besøg af elever og lærere fra Oasehøjskolen, der hen over efteråret har udviklet og forberedt en teatergudstjeneste.

Teatergudstjenesten hedder IMAGINE, og handler om de store og skæver spørgsmål i livet.

Til en Imagine gudstjeneste tager vi livtag med de store og skæve spørgsmål, skaber plads til de svære spørgsmål – og til det menneskeligt skæve. Her er kunsten til stor hjælp, for kunsten kan, som ingen anden, håndtere det skæve. Derfor vil man til en Imagine gudstjeneste møde forskellige udtryk – både i form af musik, teater og andre kreative indslag. Men det vil samtidig også være en gudstjeneste, som man kender det. Det er en synergi af liturgi og dramaturgi, af udtryk og indtryk, af refleksion og forundring og af tradition og fornyelse.

Og til denne Imagine gudstjeneste er temaet ”forventninger”-
Vi har dem, vi møder dem, vi kender dem. Men kan vi leve op til dem, eller mislykkes vi? Og hvad med det med Gud? Er det endnu en arena, hvor jeg kan lykkes eller mislykkes? Eller er det handicapparkeringen for dem, der ikke kan klare presset? Findes der andet end frygten for at mislykkes, som kan motivere mig. Er der håb? Eller er det hele bare én lang følelse af november.

Til gudstjenesten vil man bl.a. kunne møde Emma Hørlyck. En upcoming kristen singer/songwriter – anbefalet af KarriereKanonen. Emma har på egen krop oplevet at bukke under for sit eget og andres forventningspres, og har i en periode været sygemeldt med stress. Hun vil til gudstjenesten dele sin historie med os – og spille en af sine sange.

Lidt om Højskolen
Oasehøjskolen ligger i Kjellerup, nord for Silkeborg, og har til huse i den smukke, gamle bygning “Oustruplund”, der er en drengeskole fra 1830 – og ligger her smukt mellem skov og marker.

Oasehøjskolen er tilknyttet Dansk Oase, som er en forening, der arbejder for fornyelse i kirken ud fra Folkekirkens grundlag.

Oasehøjskolen handler om personlig tro og dannelse. Skolen er sat i verden for at inspirere, udfordre og udruste eleverne som mennesker og som kristne. Derfor er tro, kristenliv og kirke vigtige emner på skolen, men det er vigtigt for os at undgå bobbel-kristendom. Vi vil gerne bryde boblen – og tænke os ud og ind i det omgivende samfund. Vi vil gerne stille spørgsmål som: Hvordan skal vi være kirke for samfundet? Vores slogan er “for dig, for kirken og for samfundet”.

Oasehøjskolen er stærk på det kreative – og har dygtige faglærere ansat indenfor musik, teater og kunst – og vil gerne bruge det kreative aktivt og innovativt. Og her har vi selve kernen af Imagine gudstjenesterne.

Hvor mange steder i landet optræder i med den?

To. D. 10. november i Silkeborg Oasekirke og d. 17. november i Aarhus Valgmenighed.

Hvor meget er eleverne selv med til at udvikle konceptet?
Eleverne er i høj grad med til at forme og udvikle gudstjenesten. Det er en længere proces, der er startet i august måned sammen med præst Hans Christian V. Petterson fra Aarhus Valgmenighed. Eleverne har været delt ind i forskellige teams – drama, band, scenografi, personlige stationer og mødeledelse/prædiken. Og har i teamsene været helt inde i maskinrummet, gået bag om – både praktisk og teoretisk.

Hvem er læreren?

Lærerne. Jeg, Peter Pedersen, har rollen som kreativ producer/instruktør. Andreas Reichstein Hejslet er ansvarlig for musikken. Jeg har flere års erfaring som tegner og som dramaleder i ÅVM – og har også arbejdet som dramalærer og interesseret mig for grænsefeltet, hvor dramaturgi og liturgi mødes. Andreas har ligeledes mange års erfaring som musiker, bandleder og korleder.