Kære alle SommerOasedeltagere i Silkeborg-landsbyen! 
Tiden nærmer sig årets SommerOaseog landsbyhøvdingene glæder sig utrolig meget til en uge sammen med jer! 🙂 

Årets tema
Temaet for årets SommerOase er ”Kraften fra det høje”. Det bliver spændende at se, hvad vi kommer til at opleve sammen med Guds gode Ånd! Se Daniel Hougaard fra Odder Frimenighed præsentere årets tema her: https://www.sommeroase.dk/program/tema/ 

Liv i landsbyen
Derudover skal vi have fællesskab med hinanden. Og vores mål som høvdinge er, at alle i Silkeborg-landsbyen kommer til at opleve det gode fællesskab – og måske endda får nye venner. 🙂 Og her har vi brug for jeres hjælp! Vi håber, at I alle vil være med til at tage hånd om fællesskabet – drik en kop kaffe med en ny ven, stil bordene ud i gaden og spis aftensmad sammen på kryds og tværs, brug aktiviteterne i fællesteltet  

osv. I vores landsby bor også deltagere fra Viva Viborg, som er en del af vores kirkefamilie. Benyt lejligheden til at hilse på hinanden på tværs af menighederne! 

Ny i kirken?
Er du ny i Silkeborg Oasekirke? Vi er glade for, at du – måske for første gang – har valgt at tage på SommerOase sammen med os, og vi glæder os til at møde digDu kan møde nye mennesker ved at holde øje med ”HYGGETELT”-skiltene (se nedeunder) eller deltage i sociale arrangementer i Fællesteltet (se programmet i bunden af brevet). Du kan også dukke op til NY I KIRKEN-samling om tirsdagen. Husk også at tilmelde dig facebookgruppen her, så du kan følge med i landsbylivet. Du er også velkommen til at tage fat i vores præst, Frans, hvis du har spørgsmål om kirken eller ønsker en snak om livet med Gud (skriv på 22254427) 

HYGGETELT 

Nogle i vores landsby er gamle i gårde i Silkeborg Oasekirke, mens andre er helt nye og kender måske ikke så mange. Derfor er det vigtigt, at vi blander os med hinanden! Med ”HYGGETELT” har du mulighed for at invitere kendte og ukendte beboere i Silkeborglandsbyen ind i dit fortelt til en snak og en kop kaffe! 

Opskriften er enkel: 

 • Find et HYGGETELT-skilt i fællesteltet. 
 • Spørg en ven eller nabo, om de vil være med til at lave HYGGETELT hos dig. 
 • Bryg en kande kaffe/thé, sæt småkager frem, lån et par ekstra stole, tænd et stearinlys… Du bestemmer selv, hvordan du vil skabe hygge i dit fortelt. 
 • Sæt HYGGETELT-skiltet op foran dit fortelt, når du er klar til at modtage gæster. 
 • Skriv evt. et opslag på facebookgruppen: ”Der er hyggetelt på plads nr. XX fra kl A til kl B – alle er velkomne!” Du kan også gå en tur i din gade og sprede ordet om, at du holder HYGGETELT. 
 • Vent på gæster… og hyg på livet løs! 

Høvdingene
Vi er otte høvdinge i landsbyen, syv fra Silkeborg og én fra Viborg (se navne sidst i brevet), og vi vil bestræbe os på at tage godt imod jer og hjælpe med de spørgsmål, der opstår. Høvdingenes telefonnumre hænger i fællesteltet og derudover er der høvdingeflag ved forteltet, så I har mulighed for at finde os.  

Fællesteltet
Igen i år har vi sørget for et stort fællestelt i Silkeborglandsbyen. Vi vil meget gerne, at teltet bliver brugt, så I er velkomne til at spise og hænge ud i teltet. Fællesteltet danner også rammerne om arrangementer i løbet af ugen for alle i Silkeborglandsbyen – vi opfordrer jer til at deltage i disse. Se programmet længere nede i velkomstbrevet. Fællesteltet skal være et godt sted for alle, derfor er fælles arrangementer i fællesteltet alkoholfrie. Det vil vi gerne, at I respekterer. Hvad I gør i jeres egne fortelte, er frit. 

Bestilt mad fra Hou-slagteren
For dem, der har bestilt aftensmad fra Hou-slagteren, vil der være udlevering af mad i Silkeborgs fællestelt alle dage kl. 18.00. Maden kan spises i fællesteltet eller hos jer selv. Der kan også laves små spisegrupper i gaden. Det er vigtigt, at man er til stede i fællesteltet, når maden fordeles, og der evt. gives informationer. Der kommer lister i fællesteltet over, hvem der har bestilt hvilke dage. Kontaktperson og koordinator er Thomas Jørgensen, tlf. 2125 8668. 

Indskrivning til BørneOase og Between
BørneOase: Børneoaseindskrivning foregår i år online inden selve SommerOase. Derfor handler indskrivningsmødet om information om ugen. Forældre fra Silkeborglandsbyen kan følges derop, med fælles afgang fra fællesteltet søndag kl. 14:45. Når du hjemmefra indskriver dit barn, så overvej om dit barn skulle ønske at være sammen med både nye og gamle venner. 

Between: Forældre følges ad til indskrivning/forældremøde med afgang fra Silkeborgs fællestelt søndag kl. 12.40Between laver grupperne inden SommerOase (som de også gjorde sidste år), så I skal ikke tænke på at lave aftaler om, hvem der er i gruppe med hvem. 

Praktiske ting og forholdsregler 

 • I løbet af ugen har vi opgaver på SommerOase som landsby. Opgaverne fordeler vi lørdag aften.  
 • Respektér afspærringen på pladsen  Bygholm Landbrugsskole er et aktivt landbrug med dyr. Der er adgang forbudt i staldene, og dyr må ikke fodres. 
 • Da pladsen ikke er en permanent campingplads, må biler ikke holde på pladsen pga. brandkrav fra myndighederne. Brug i stedet langtidsparkeringen. 

Vi håber, at alle vil føle sig godt hjemme i Silkeborglandsbyen. Vi ses til en fantastisk uge i fællesskab med Gud og hinanden! 

Med venlig hilsen Høvdingeteamet

 • Frans Vestergaard Jensen, tlf.: 22 25 44 27
 • Mette Skov, tlf.: 26 72 70 28 
 • Marianne Jørgensen, tlf.: 24 25 42 53
 • Susanne Futtrup, tlf.: 30 50 62 36  
 • Laura Nygaard, tlf.: 23 96 05 29
 • Alice Holm, tlf.: 26 78 52 50 
 • Vinnie Svinth Nielsen, tlf.: 61 71 45 11
 • Line Engbirk Grud (VIVA), tlf.: 22 62 91 51

Ugeprogram for Silkeborg-landsbyen

Lørdag:
Kl. 21.30 (efter aftenmødet i Store Telt): Velkomstaften for alle voksne i fællesteltet v. landsbyhøvdingene. 

 

Søndag:
Kl. 12.40: Forældre, der har børn til Between, mødes ved fællesteltet og følges ad til infomøde. 

Kl. 13.30: Børnefamilieeftermiddag med leg og kage. Eftermiddagen byder på forskellige lege/konkurrencer udenfor fællesteltet. Vi sørger for kage, medbring selv kaffe og drikkevarer til egne børn! 

Kl 14.45: Forældre, der har børn i BørneOase, mødes ved fællesteltet og følges ad til infomøde. 

Kl. 21.45: Hygge i fællesteltet for alle – medbring selv kaffe og kage/snacks. Høvdingeteamet er værter. 

 

Mandag:
Kl. 8.30: Morgenmad i fællesteltet med Refokus 

Kl. 17.00: Landsbyparty – Vi rykker borde og stole ud af forteltene og spiser sammen med andre i vores gade. 

Alle medbringer sin egen mad, og vi har måltidsfællesskab med hinanden. 

OBS: Gadekonkurrence – Find på et gadenavn til jeres gade og tag et fælles gadebillede eller en film, som lægges på facebookgruppen (se info ovenfor i brevet)  hvem vinder? Det gør dem, der får flest ”likes” på facebook! 

Kl. 21.45: Mandeaften i fællesteltet. Mandehørm, fællesskab og hygge – medbring egne snacks. 

Tirsdag:
Kl 12.45-13.15: NY I KIRKEN-samling. Er du ny i Silkeborg Oasekirke? Kom og mød sekretariatsleder Hanne Dalsgaard, som kan svare på spørgsmål og står til rådighed for en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med at blive en del af menigheden og føle dig godt hjemme hos os, både på SommerOase og i hverdagen. 

Kl 13.30-15.00: Kom og mød klyngen “Samtaler på tværs” i Vibeke Deins fortelt (pladsnr. oplyses på facebookgruppen). Vi mødes til kaffe, hygge og samtale. Alle er velkomne – både dig, der er nysgerrig på at deltage i vores klynge fremover, og dig, der blot har lyst til at kigge forbi på SommerOase. 

Kl. 21.15: Spilleaften for store børn fra 3. klasse og opefter. Medbring gerne spil hjemmefra. Gratis popcorn til alle børn. Efter aftenmødet er voksne velkomne til at spille med, eller bare hygge og drikke kaffe. 

 

Onsdag:
Kl. 8.30Morgenmad i fællesteltet med Refokus 

Kl. 14.30: Har du lyst til at strikke og hygge? Mød op i fællesteltet.   

Kl. 21.45Womens Night i fællesteltet! En tid til at dele, hvad vi har oplevet med Gud. Derudover fællesskab og hygge – medbring egne snacks. 

 

Torsdag:
Gæstedag på hele SommerOaseDer er mulighed for at spise/drikke kaffe i fællesteltet med besøgende. Medbring egen mad. 

Kl 15.00: Åben kvindehygge, hvor der serveres kage og kaffe. Alle kvinder er velkomne.
Kl. 
21.15: Spilleaften for store børn fra 3. klasse og opefter. Medbring gerne spil hjemmefra. Gratis popcorn til alle børn. Efter aftenmødet er alle voksne velkomne til at spille med.
Kl. 21.45: Hygge i fællesteltet for alle – medbring selv kaffe og kage/snacks. Høvdingeteamet er værter.