Vielse i Silkeborg Oasekirke

Konfirmation

I Silkeborg Oasekirke tror vi på ægteskabet som en sund ramme for parforholdet. Hvis I føler jer klar til at binde jer til hinanden, vil vi meget gerne være med til at give jer en fantastisk dag til at markere dette.

Det er en stor dag, og der er meget, der skal forberedes og sikkert mange spørgsmål. I denne folder har vi forsøgt at samle oftest stillede spørgsmål.

Hvad er det første, der skal gøres?
Først skal der fastsættes en dato for vielsen. Dette gøres ved at kontakte præsten i Silkeborg Oasekirke. Find kontaktinformation her

Ofte stillede spørgsmål

Mindst én af jer skal være medlem af Silkeborg Oasekirke for at kunne blive viet.

Der vil være to samtaler frem mod vielsen. En samtale umiddelbart efter datoen er fastsat og en samtale op til brylluppet. Ved samtalerne taler I med præsten om dét at blive/være gift, ønsker og drømme, håb og forventninger til ægteskabet og om udformningen af selve vielsen som fx sangvalg, særlige ønsker mm.
Kirken anbefaler også førægteskabelige samtaler med et erfarent par. Kirken har gode folk, der stiller sig til rådighed, så tag en snak med præsten om det, hvis der er interesse.

Det er også muligt at få en kirkelig velsignelse af et borgerligt indgået ægteskab på samme præmisser.

Ja. Der er mulighed for at afholde en lille generalprøve i ugen op til vielsen, hvis I ønsker det.

Kirken har både cafeteria og andre lokaler som kan bruges til reception og fest. Brudeparret er selv ansvarlige for leje af receptionslokaler. Vær opmærksom på, at der gives en rabat på 50 % til medlemmer. Mere information findes her

Brudeparret er som udgangspunkt selv ansvarlige for at lave en aftale med lydmand, AV-person, kirketjener og musikleder. En liste over navne kan udleveres i forbindelse med vielsessamtalen.

Brudeparret er selv ansvarlige for at pynte kirkesalen. I depotet ved siden af scenen er der en del udsmykning, som kan bruges. Spørg evt. præsten efter navne på relevante personer, som kan guide på området.